Як розтопити мило в домашніх умовах – правильно топимо обмилки, шматочки мила на плиті, водяній бані, в мікрохвильовці

Покрокове опис розтоплення старого мила для виготовлення нового. Особливості та нюанси розпалювання різних видів мила. Як поетапно зробити красиве мило з шматочків і обмылков. Корисні поради початківцям мыловарам.

На практиці застосовується кілька випробуваних способів, що дають повне уявлення початківцям мыловарам про те, як розтопити мило. Це можна зробити в умовах будинках абсолютно самостійно.

Всі мильні залишки, знаючи про те, як розтопити мило здатні перетворитися і в ніжне рідке мило, і гель для прийняття душу, і ароматний новий шматок.

Інструкція для початківців як розтопити мило в домашніх умовах

Топимо тверде мило в мікрохвильовій печі

Простоту і швидкість забезпечує саме цей спосіб, де застосовується температура мікрохвильовій печі. Каструля тут виявиться недоречним. З цієї причини застосовують більш підходящу посуд із зазначенням на допустимість використання в умовах СВЧ.

Для розплавлення отриманої стружки:

  • Пересипати її в ємність з скла або пластику. Найбільш зручно вибрати невеликий обсяг, а також наповнити його не до верху. Можна розтопити склад не в один, а в декілька заходів;
  • Ємність забирається в мікрохвильовку. Включається середня потужність. Час тривалості процедури складе від трьох до трьох з половиною хвилин;
  • Коли пройде час, все дістається, а після перемішується лопаткою з пластику;
  • Посуд потім ставиться назад. На такий же час пристрій знову запускається;
  • Подібні дії повторюються до повного розтоплення. Маса повинна вийти не просто рідкою, а однорідною. Це досягається перемішуванням;
  • Сюди можна додавати будь-яку обрану добавку поряд з маслами.

На звичайній газовій або електричній плиті

Легко скористатися домашньої плитою. Для цього потрібно:

  • Обмилки нарізати маленькими шматками. Бажано дотримуватися однієї розмірності. Можна скористатися і терткою для прискорення процесу;
  • Каструля ставиться на мінімальний підігрів на плиту. Вода повинна заповнювати ємність на третину;
  • Основне завдання – повністю розчинити заготовку, щоб утворилася однорідна консистенція. Грудочок бути не повинно, а кипіти склад не повинен;
  • За особистим розсудом сюди додаються масла і барвник поряд з ароматами.

На газі топлять мило, коли шкода витрачати на це харчові каструлі. Заздалегідь потрібно запастися для цього сотейник невеликого розміру. Спосіб досить складний, так як при цьому потрібно не тільки акуратність, але і вправність:

  1. Після подрібнення за допомогою терки всіх залишків, перекласти суміш в сотейник. Ємність підноситься до газу. Тримати над ним необхідно стільки, щоб весь вміст розчинилося в повній мірі. Над газом варто витримувати певну висоту. Вона становить близько чотирьох або п’яти сантиметрів;
  2. Постійно потрібно розмішувати складу. Так мильна основа не зможе підгоріти і виявитися непридатною до подальшого використання;
  3. Після повного повсюдного розчинення, сюди можна буде влити всі бажані компоненти, щоб облагородити мило.

У каструлі на водяній бані: особливості класичного методу

Один з найпростіших способів розтопити мило на водяній бані. Це традиційний варіант, заснований на багаторічній практиці:

  • Каструля спочатку на третину наповнюється водою;
  • Сюди належить розмістити мильну стружку, обов’язково в ємності з металу. Вода з кастрюльной ємності не повинна ніяк опинитися в підготовлюваному милі. Це умова дотримується на всьому протязі кипіння;
  • Вогонь для нагрівання вибирається невеликий;
  • Стружку з мила належить помішувати час від часу. Вона повинна в підсумку утворити масу, що нагадує желе. Зазвичай якісний показник – обов’язкова напівпрозорість;
  • Як доречних інгредієнтів краще застосовувати крім ефірних олій також крем, мед та барвники;
  • Отримана консистенція перемішується самим ретельним чином. Так вийде рівномірний розподіл всіх складових, включаючи ароматизатори.

Маса не повинна бути надмірно рідкою, але повинна володіти необхідною в’язкістю.

Тонкощі розпалювання різного мила

Залишки господарського мила

На першому етапі приготування мила в домашніх умовах із залишків господарського належить підготувати мильну основу. При цьому всі обмилки натираються за допомогою терки. Цей спосіб залишається для подрібнення найбільш ефективним і простим. Подібна процедура займає чимало часу і уваги.

Далі найкраще розчинити підготовлену мильну крихту. Знадобиться на двісті грам складу один стакан гарячої рідини. Далі все залишається на пару годин. Якщо готується мило для гігієнічних цілей краще всього скористатися молоком.

Магазинне мило

Коли подібне придбання виявилося ламким і до того ж старим його можна регенерувати. До нього варто додати оливкову олію. Розрахунок ведеться на пів кілограма мила тридцять мілілітрів.

Як розтопити мило? Пом’якшити продукт допоможе рідина. Це може бути не тільки молоко, але і настій з трав. Достатньо однієї столової ложки на ту ж кількість. Рідка середовище повинна повністю просочити стружку. З цієї причини варто залишити підготовлений склад в спокої на кілька годин.

Звичайне кускове

У цьому випадку варто поступити аналогічно попередньому випадку з магазинним варіантом. Після того, як мильна маса вже настоялася, слід поставити ємність на вогонь, або зробити водну баню. При нагріванні масу потрібно постійно і ретельно перемішувати. Необхідно, щоб вся стружка перетворилася в однорідну масу.

Коли на поверхні утворюється піна її треба прибирати.

Туалетне мило для дітей

Для дитини можна використовувати самоварное мило, підготовлене з твердої підходящої основи:

  • Попередньо воно натирається на самій дрібній з терок. Як розтопити мило потім?;
  • Краще всього в цьому випадку скористатися водяний лазнею, куди додано потрібну кількість основного масла поряд з гліцерином;
  • Сюди ж після додаються ефірні олії разом з водою. Все розмішати до отримання однорідної суміші і підігрівається;
  • Отримане знімається з вогню. Тепер його залишається добре збити за допомогою міксера;
  • Розлив по заздалегідь підготовленим форм, їх прибирають в холодильник.

Рідке мило

Шматочки мила в брусках можна скористатися, щоб створити в домашніх умовах рідкий варіант. Така процедура вважається більш спрощеною, ніж створення твердого. Знадобиться для цього:

  • Залишки і обмилки поряд з гарячою водою;
  • Стійка до температури посуд;
  • Дозатор у вигляді флакона.

Теркою натирається стружка, а потім все насипати в ємність. Причому, повинна наповнитися десь її третину. Решта додасть гаряча вода. Додавши її, потрібно не раз струсити вміст.

Мильна крихта повинна розчинитися в повній мірі. Це займе не менше десяти-дванадцяти годин. Ємність при цьому час від часу струшується. Далі сюди йде гліцерин у розмірі однієї столової ложки. Це надасть необхідну однорідність з м’якістю.

Рекомендується добавка у вигляді декількох молочних крапель.

Миловаріння з обмылков в домашніх умовах покроково

Підготовка мильної основи

Її можна підготувати або скориставшись ножем, або застосувавши тертку для подрібнення всіх шматків. Дві години знадобиться, щоб залитий окропом складу настоявся після цього.

Використання добавок

Рецептів, які застосовуються для приготування найрізноманітнішого мила настільки багато для домашніх умов, що їх перерахуванням можна займатися безмежно довго.

Щоб домогтися, наприклад, ефекту скрабу пропонується застосувати люфу або мелену каву. Ароматизації сприяють, як ефірні олії, так і харчові ароматизатори. Крім того, у цих цілях застосовують і спеціальні косметичні віддушки.

Для отримання приємного коричневого відтінку рекомендують скористатися корицею. Квіток календули властиво дарувати оранжево-жовту палітру. Найбільш нешкідливими серед барвників синтетичного виробництва прийнято вважати ті пігменти, яким властиво розчинятися ефективно і швидко в готовому продукті.

Нерідко у складі зустрічається і перламутри поряд з блискучим глітером в прозорих варіантах.

Варто врахувати, що:

  • Тонізувати і зволожувати допомагає імбир;
  • Петрушкою мило забарвлюється в приємний натуральний зелений;
  • Кровопостачання зможе поліпшити розмарин;
  • Приємну жовтизну надає шафран;
  • Рудуватий колір виходить, коли є паприка і т. д.

Маловідомими варіантами добавок є:

  1. Вощина, завдяки якій мило не тільки декорується, але й набуває масажний ефект. Крім іншого, подібний склад в руці чудово утримується, абсолютно не вислизаючи;
  2. Сіль морська. З її допомогою є можливість надати ефект скрабу, так і забезпечити прекрасне декорування. Варто лише знати, що в дуже гарячу основу її ніколи не додають. Інакше вона здатна реагувати з тими маслами, що містяться маслами;
  3. Папір, розчинна у воді. Її відрізняє від традиційної неабияка тонкість. Під час застосування вона не утворює грудочки, а просто стає дрібними і малопомітними волокнами. Пропонується на ній зробити відповідну роздруківку, щоб вона виявилася вплавленной в мильну заготовку;
  4. У глини багато корисних якостей. Мило стає відмінним скрабом, а також дає можливість шкірного покриву насичуватися мінералами. Кольоровий варіант дуже цікавий, як барвник натуральний і не мігруючий;
  5. Люмінофор. Синтетичний барвник спеціального призначення. Його «зарядці» сприяє електричне освітлення або сонячне світло. Мило виходить світиться близько восьми — десяти годин.

Правильна підготовка форми

Формочки рекомендується заготовляти завчасно, так як маса в готовому вигляді стане заливатися саме в них. Вони зазвичай промащуються будь-яким видом рослинного жиру. Так отримані в результаті непростої роботи шматочки виходити цілими при їх отриманні.

Якщо застосовується пластиковий варіант формочки, ємності попередньо промащуються малою часткою будь-якого з рослинних олій. У подібних формах і формочках масу зазвичай залишають до повного охолодження.

Заливка мила форми

Отриманий склад після переливання у форми сбрызгивается спиртовим розчином. Треба несильно обстукати краю, щоб зайвий повітря пішов. В іншому випадку не вийдуть рівні однорідні шматки мила.

Заповнені форми залишається тільки розмістити в прохолодному місці, де вони простоять близько сорока восьми годин. Для цього нерідко використовують місце подалі від морозильної камери. Наприклад, це сама нижня полиця.

Коли мило не тільки добре охолоне, але і настоїться, його акуратним чином вилучають. Рекомендується з обережністю провести ножиком проміж стінкою і вмістом. Після виріб повинен легко вийти.

Поради для початківців миловарів від досвідчених майстрів

Є деякі рекомендації, завдяки яким впоратися з розпалюванням мило можна буде без проблем:

  • Обмилки різних кольорів не радиться змішувати. Кожному варто відвести окрему ємність. Так результат вийде очікуваним;
  • Коли плавлять матеріал, як основу для рідкої субстанції, він повинен бути змішаний з добавками поряд з відваром трав. Можна, наприклад, використовувати рідкий мед. Тільки потім він переливається в ту ємність, де є дозатор;
  • При миловарінні використовують будь-який варіант плавлення залишків. Можна навіть застосувати їх і для магазинної основи;
  • Мило, призначене для брів, пропонується розтопити за допомогою мікрохвильовки. Вистачить близько десяти секунд. Після подальшого його переливу у форму, треба обов’язково чекати хорошого висихання для подальшого використання;
  • Щоб поголитися, рекомендується розтоплювати найбільш прийнятним способом. Для запобігання подразнення часто користуються добавкою у вигляді відвару з ромашки.

Для самостійного розтоплення мило в умовах будинку, нічого спеціального не потрібно, ні аксесуарів, ні спеціальних пристосувань. Зазвичай достатнім буває підходящої ємності. Її не варто після застосовувати для їжі. Крім того, потрібно нагріває пристрій у вигляді духовки, плити, мікрохвильовки.

Фото саморобного мила