Як прикрасити торт в домашніх умовах своїми руками (203 фото): простий красивий декор шоколадом, полуницею, фруктами, сирним кремом і бісквітом

Ідеї декору домашнього торта своїми руками. Майстер-класи для початківців. Рецепти випічки тортів і приклади декору кремом, шоколадом, крихтою і продуктами, які завжди під рукою. Прикраса торта для жінок, чоловіків і дітей на день народження. Величезна колекція фото сучасного декору тортів.

Приготувати торт в домашніх умовах – це справжнє мистецтво. Правильно поєднувати елементи, щоб вийшов справжній шедевр – дуже важливо. Але при цьому не менш важливо – прикрасити його. Адже навіть самий смачний торт може залишитися без особливої похвали, якщо він виглядає буденно і нецікаво.

Вже давно канули в літо звичні багатьом прикраси з важких кремів. Їм на зміну прийшли свіжі фрукти, шматочки шоколаду, фігурки з мастики і мармеладу. Для того щоб прикрасити торт в домашніх умовах своїми руками можна взяти на озброєння всю свою фантазію, докласти трохи зусиль, і він стане неповторним.

Як прикрасити домашній торт своїми руками на свято: майстер-класи для початківців

Прикраса торта підкреслює його особливості, надає йому унікальність і привабливість для гостей. Для цього необов’язково вдаватися до послуг досвідчених кондитерів. Прикрасити його можна своїми руками.

Можна відмінно поєднати декорування шматочками мастики і шоколаду, використовувати печиво, та інші підручні матеріали, одним словом все, що допоможе вам зробити із звичайного бісквітного торта – справжня прикраса столу. Головне – не соромитися!

Гарний торт на День народження з декором з крему

Жоден день народження не обходиться без головного блюда – торта. Звичайно, можна замовити торт в кондитерській або придбати готовим. Але самостійне приготування торта і його оформлення декором з крему стане справжньою окрасою свята.

Приготуйте бісквітні коржі. Дайте їм охолонути. Далі можна приступати до приготування крему. Крем можна зробити різної текстури: щільним для поверхні торта і м’яким для прикраси. Наприклад, шоколадний крем буде відмінно поєднуватися з ягодами або фруктами на верхньому шарі торта.

Тепер перейдемо до декорування. Останній етап – самий цікавий і важливий! Можливостей для прикраси свого домашнього торта величезну кількість: квіти з марципану або з шоколаду, фрукти, ягоди, горіхи і багато іншого.

Почніть з нанесення основного шару крему на коржі. Розподіліть його рівномірно по всій поверхні торта і зробіть гладку поверхню. Для створення малюнка з крему можна використовувати кондитерські мішки і різні насадки.

Наприклад, за допомогою насадки у формі зірочки можна легко створити об’ємну зірку з крему на верхньому шарі торта. Якщо ви віддаєте перевагу більш простий декор, то можна додати свіжі ягоди або фрукти зверху торта. Але не забудьте прикрасити його декоративними елементами: квітами, листочками або кульками.

Головне, робіть все з любов’ю і не бійтеся помилятися. Адже найважливіший інгредієнт у приготуванні торта – це ваше бажання порадувати близьких своїм твором!

Простий медовик на 23 лютого з різними фігурками

Приготований вашими руками торт стане найкращим подарунком для чоловіків на 23 лютого. Навіть найпростіший медовик, прикрашений різними фігурками, запам’ятається надовго вашому захиснику.

Для початку приготуйте тісто для медовика. Вам знадобляться:

  • 2 яйця;
  • 150 грам меду;
  • 100 грам цукру;
  • 1 чайна ложка соди;
  • 400 грам борошна і трохи олії.

Спочатку збийте яйця з цукром до отримання однорідної маси. Додайте мед і продовжуйте збивати. Додайте поступово просіяне борошно і соду. Тісто має бути середньої густоти. Розділіть його на 6 однакових шматочків. Розкачайте кожен і виріжте необхідну форму.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть тісто на деко, попередньо покритий папером для випічки або змащений рослинним маслом. Випікайте тісто близько 20 хвилин до золотистого кольору. Коржі повинні вийти тонкими.

Зібрати торт можна будь-яким кремом. Для цього підійде заварний, масляний або ж крем з вершків та сиру маскарпоне. Для приготування останнього збийте вершки жирністю 33 % з сиром і цукровою пудрою. Цей крем буде легким, але при цьому подарує незабутній вершковий смак вашого виробу.

Для прикраси медовика використовуйте різні фігурки. Ви можете використовувати марципани, шоколад або саморобний крем з вершків і цукрової пудри. Якщо ви вирішили використовувати марципан, то необхідно його розкачати на столі і вирізати потрібну форму за допомогою ножиць або формочок для печива.

Шоколад можна розплавити на водяній бані і залити їм вже готовий торт. Можна використовувати шматочки шоколаду. Для створення крему з вершків і цукрової пудри, збийте 300 мл вершків до утворення піни. Додайте поступово 200 грам цукрової пудри і продовжуйте збивати до отримання однорідного крему. Наносьте крем на торт за допомогою кондитерського мішка зі спеціальним наконечником.

Тепер ваш простий медовик перетворився на оригінальний подарунок, який порадує кожного!

Торт прикраса живими квітами на 8 Березня

З настанням весни хочеться чогось легкого і повітряного. 8 Березня — це прекрасний привід прикрасити торт живими квітами. Це не тільки додасть краси і яскравості вашого десерту, але і підкреслить особливість цього свята.

Для початку, потрібно вибрати квіти. Використовувати можна будь-які бутони. Досвідчені кондитери не рекомендують прикрашати виріб ліліями і гвоздиками, але все залежить від вашої фантазії.

Після того як вибір зроблено, очистіть їх від листя і промийте холодною проточною водою. Оберніть кожен бутон фольгою і поставте на кілька годин у холодильник.

Приступаючи до прикраси торта, можна використовувати як один великий квітка посередині торта, так і безліч маленьких на всій поверхні. Але не забувайте про гармонію: якщо ви використовуєте один тип квітки (наприклад, троянди), то краще всього буде використовувати різні відтінки цього кольору.

Якщо ви не хочете, щоб квіти стосувалися їжі, то можна використовувати спеціальні тримачі для квітів. Вони допоможуть зафіксувати стебла в потрібному положенні і запобігають контакт з їжею.

Не забувайте також про те, що квіти повинні бути свіжими і тільки що обробленими. Не використовуйте зів’ялі або пошкоджені квітки на вашому торті — це може привести до появи бактерій і псування всієї кондитерської продукції.

На закінчення, торт прикраса живими квітами на 8 Березня — це відмінний спосіб підкреслити красу цього свята. Головне — дотримуйтесь правил безпеки і не забудьте про свіжість квітів.

Ідеї для прикраси торта своїми руками

Прикрасити торт в домашніх умовах своїми руками — це відмінний спосіб зробити його унікальним і неповторним. Використовуйте вашу уяву, придумайте, яким ви бачите свій шедевр.

Зробити його цікавим, привабливим і неповторним можна використовуючи наступні поради:

  • використовуйте квіткові композиції. Вони додадуть вашому виробу свіжість, новизну і відчуття свята;
  • кольорова глазур допоможе створити неповторний дизайн;
  • прикраси з меренги зроблять його сучасним, повітряним і загадковим;
  • декорування шматочками готового бісквіта в поєднанні з фруктами і шоколадом подарують гостям незабутні враження.

Можна поєднувати кілька видів декору. Головне не переборщити і правильно поєднувати смаки і кольори.

Ягідний декор: лохина, полуниця

Для прикраси свіжими ягодами, як правило, використовують свіжу полуницю і лохину. Вони додають відчуття ніжності і вишуканості, а також яскравість і свіжість вашому виробу.

Важливо! Використовуйте тільки свіжі ягоди. Заморожені продукти втрачають свою свіжість. А після розморожування виглядають жалюгідно.

Для створення декору з голубики можна використовувати цілі ягоди або розрізати їх навпіл. Розкладіть лохину по поверхні торта, створюючи цікаві візерунки або форми.

Можна також додати листя м’яти або базиліка для додаткової свіжості. Полуницю можна розрізати на половинки або шматочки, щоб створити різні форми.

Розподіліть її по поверхні торта, утворюючи кола або інші геометричні фігури. Полуницю можна також використовувати для створення квітів: сформуйте з декількох половинок полуниці серцевину квітки, а потім оточіть її пелюстками з інших фруктових деталей.

Додайте до цього кілька листочків м’яти. Це доповнить картину яскравим відтінком.

Пам’ятаєте! Ягоди можуть виділяти сік, який може зіпсувати торт. Тому прикраса необхідно наносити безпосередньо перед подачею на стіл.

Прикраса торта фруктами: ароматний інжир

Одним з найкрасивіших і ароматних фруктів для прикраси торта є інжир. Його використання зробить торт екзотичним, ніжним і обов’язково змусить з’їсти шматочок навіть тих, хто відмовлявся від десерту.

Для прикраси необхідно використовувати свіжий інжир. Він повинен бути м’яким на дотик, але не розм’якшеним. Також варто звернути увагу на колір – він повинен бути яскравим і насиченим.

Найпростіший спосіб декорування цим фруктом – це нарізати його кільцями і викласти по всій поверхні торта. Якщо ж хочете додати більше ефекту, можна зробити декоративні елементи з нього.

Наприклад, можна вирізати з нього листочки або квіти і розмістити їх на верхівці торта. Для цього потрібно взяти свіжий інжир, вирізати форму листка чи квітки за допомогою гострих ножиць або ножа і акуратно клацнути пальцями таким чином, щоб він розкрився і став схожий на справжній лист або квітка.

Також можна зробити з інжиру різні візерунки або фігури, наприклад, серця або зірки. Для цього необхідно вирізати потрібну форму і акуратно викласти її на торті. Слід правильно поєднувати елементи декору. Інжир гармонійно виглядає з полуницею, лохиною, шматочками шоколаду і волоськими горіхами.

Важливо! Потрібно бути обережним – він досить м’який і може легко забруднити поверхню десерту. Тому найкраще додавати перед подачею на стіл.

Дзеркальна глазур

Дзеркальна глазур — це один з найефектніших способів прикрасити торт. Її гладка і блискуча поверхня нагадує дзеркало, що надає десерту особливий шик.

Для приготування дзеркальної глазурі потрібно змішати желатин, воду, цукор і глюкозу. Суміш нагрівають до повного розчинення інгредієнтів, потім додають барвник для їжі і кондитерський лак.

Готову масу можна нанести на торт тільки після охолодження до кімнатної температури. Перед використанням необхідно розігріти глазур до 37-40°С, щоб вона стала рідкою і легко розподілялася по поверхні торта. При нанесенні слід працювати швидко, щоб не допустити затвердіння маси.

Поверх глазурі можна розташувати свіжі фрукти, ягоди, квіти з крему, волоські горіхи або фігурки з марципана. Захопленню гостям додасть поєднання кількох кольорів глазурі.

Необхідну кількість інгредієнтів залежить від розміру торта і бажаної кількості глазурі. Але, як правило, на один середній торт досить 300-400 грамів дзеркальної глазурі.

Важливо! При зберіганні торта з дзеркальною глазур’ю слід уникати різких перепадів температур і впливу прямих променів сонця, так як це може пошкодити його зовнішній вигляд.

Шоколадна глазур для прикраси домашнього торта

Прикрасити торт в домашніх умовах своїми руками можна з допомогою шоколадної глазурі. Вона надає торту блиск, смачний аромат і робить його неодмінно привабливим для всіх гурманів.

Для її приготування знадобиться 100 грам гіркого шоколаду, 50 мл вершків і одна столова ложка меду.

  • Розтопіть шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі до повного розплавлення.
  • Додайте вершки і мед в розтоплений шоколад і перемішайте всі інгредієнти до однорідної консистенції.
  • Готову глазур можна використовувати, як тільки вона охолоне до кімнатної температури, щоб не пошкодити торт.
  • Нанесіть глазур на торт ложкою або за допомогою пензлика. Намагайтеся наносити шар рівномірно по всій поверхні торта, щоб він виглядав привабливо.
  • Поставте торт на кілька хвилин у холодильник, щоб глазур затверділа.
  • Після того, як глазур твердне, можна прикрасити торт ягодами, горіхами або шоколадними шматочками. Ви можете використовувати свою фантазію і додаткові інгредієнти для створення унікального дизайну торта.

Використовувати шоколадну глазур – це відмінне рішення для прикраси торта в домашніх умовах. Його зовнішній вигляд не залишить байдужим навіть найвибагливішого гостя.

Фігурки і цифри з мастики

Один з найпопулярніших і простих способів прикрасити торт в домашніх умовах — використання фігурок і цифр з мастики. Мастика — це їстівний матеріал, який може бути розфарбований будь-якими барвниками і легко піддається моделюванню.

Її можна придбати в будь-якому магазині для кондитерів. Але якщо ви хочете приготувати її самостійно, необхідно змішати 500 грам цукрової пудри, 2 яєчних білка. Вимісити масу до однорідності, загорнути його в плівку і залишити на 30 хвилин для просушування.

Після цього можна приступати до створення фігурок. Взяти невеликий шматочок мастики, і викласти його на робочу поверхню, посипану крохмалем або цукровою пудрою.

Розім’яти масу руками і починати створювати форму потрібної фігурки. Щоб створити цифру, наприклад, «30», можна вирізати дві цифри різного розміру з картонної заготовки і використовувати їх як шаблони для вирізання потрібних цифр з мастики. Цифри також можна прикрасити різними елементами, наприклад, квіточками з мастики або золотими конфетті.

Фігурки та цифри можна використовувати як основний декор торта або в якості додаткових елементів. Наприклад, можна створити фігурку тварини, яка буде стояти на верхівці торта або додати кілька цифр для створення композиції з роками ювілею.

Важливо! Мастика швидко висихає на повітрі, тому якщо потрібно з’єднувати кілька елементів (наприклад, пелюстки квітів), то потрібно зробити це якомога швидше. Також не варто перевантажувати торт великою кількістю фігурок — вони повинні бути акуратно розташовані і підкреслювати загальну композицію.

Торт з желе: декор як мистецтво

Використання желе в якості прикраси зробить десерт незвичайним, додасть йому ніжності і фруктових нот. Для створення такого декору потрібно всього кілька інгредієнтів: желатин, фрукти або ягоди, цукор і вода.

Спочатку готується желе. Для цього розводять желатин в холодній воді і залишають на 10-15 хвилин для набухання. Потім додають цукор і підігрівають до повного розчинення.

Отриману масу можна розділити на кілька порцій і кожну зафарбувати харчовим барвником потрібного кольору. Отримане желе заливають на поверхню торта і розрівнюють ложкою або розподільними ножем. На вершину можна викласти шматочки фруктів або ягід, щоб підсилити ефект яскравості і соковитості десерту.

Для створення більш складного декору, можна використовувати формочки різних форм — серця, зірки, квіти і т. д. В такому випадку готове желе заливають вже в формочку, а після повного застигання акуратно виймають.

Також можна робити шари з желе, чергуючи різні кольори і додаючи фрукти або ягоди між ними. Для цього потрібно заливати кожен шар желе на повністю остиглий попередній.

Створення декору з желе — це справжнє мистецтво, яке вимагає терпіння і вміння працювати з матеріалом. Але завдяки такому декору будь торт стає неповторним і красивим!

Пишне і повітряне маршмеллоу

Зефір – це м’який, солодкий і пухнастий десерт, який може стати відмінною прикрасою для вашого торта. Існує безліч способів приготувати його в домашніх умовах. Для самого простого приготування вам знадобляться:

  • 3 пакетика желатину (по 7 грам);
  • 1/2 склянки холодної води;
  • 2 склянки цукру;
  • 1/2 склянки кукурудзяного сиропу;
  • 1/4 чайної ложки солі;
  • ванільний екстракт або будь-який інший ароматизатор за смаком;
  • крохмаль для обсипання.

Приготуйте форму для випічки. Намажте її рослинним маслом і посипте крохмалем. У велику миску насипте желатин і додайте півсклянки холодної води. Залиште на кілька хвилин, щоб желатин розбухнув.

У каструлю налийте воду, що залишилася, (1/2 склянки), додати цукор, кукурудзяний сироп і сіль. Поставте каструлю на вогонь і перемішуйте, поки цукор повністю не розчиниться.

Доведіть суміш до кипіння і продовжуйте варити на помірному вогні, поки температура не досягне 115 градусів Цельсія. Зніміть каструлю з вогню і починайте збивати желатин за допомогою міксера на повільній швидкості. Поступово додавайте гарячу суміш з каструлі в желатин і продовжуйте збивати, поки вийде однорідна маса. Збільшіть швидкість міксера і продовжуйте збивати до тих пір, поки суміш не стане білою, об’ємної і почне тримати форму (близько 10 хвилин).

Додайте ароматизатор за вашим вибором (ванільний екстракт або інші прянощі) і швидко перемішайте. Вилийте отриману масу в приготовану форму для випічки і розрівняйте її лопаткою або дупою ложки.

Залиште маршмеллоу на кімнатній температурі на кілька годин, щоб воно застигло. Вийміть маршмеллоу з форми та наріжте його на кубики або використовуйте cookie-каттери для створення різних фігур. Обсипте кожен шматочок крохмалем і прикрасьте їм свій торт!

Самі незвичайні варіанти прикраси домашнього торта

Створення торта – це не тільки процес приготування смачного десерту, але і можливість проявити свою фантазію і творчий підхід. Прикраса торта – це ціле мистецтво, яке може стати справжнім хобі для багатьох любителів випічки. Оригінальна прикраса торта допоможе зробити його справді неповторним.

Торт червоний оксамит з картинками для дівчинки.

Торт червоний оксамит з картинками для дівчинки — це прекрасне рішення для святкування дня народження маленької принцеси. Прикрасити такий торт в домашніх умовах своїми руками можна використовувати кілька методів. Якою б декор ви не вибрали, він викличе посмішку на обличчі юної винуватиці торжества і подарує масу чудових спогадів.

Для прикраси такого виробу слід виконати кілька дій:

  • покрийте торт фонданом чи мастикою кольору, який ви обрали для основного оформлення. Якщо ви хочете створити ефект мармуру, можна використовувати два або більше кольору;
  • Створіть спеціальний топпер для вашого торта, використовуючи картон, ножиці і клей. Роздрукуйте зображення улюблених героїв вашої дочки, виріжте їх у формі кола або зірки. Приклейте на тонкий пластик або картон для додаткової міцності, а потім прикріпіть до дерев’яних шпажкам;
  • встановіть топпер на вершину торта. Він буде служити як центральний елемент прикраси;
  • Додайте краси і яскравих кольорів з допомогою маршмеллоу і конфетті. Використовуйте вершковий крем для додання стабільності кожному маршмеллоу або цукерки, а потім розкидайте їх по всій поверхні торта;
  • для прикраси бічній частині торта створіть бант зі стрічки і приклейте його до бічної поверхні торта.

Результатом вашої роботи стануть захоплені вигуки гостей, заслужена похвала і прохання відрізати ще шматочок.

Казковий торт на рік хлопчику

Створення казкового торта на рік хлопчикові — це прекрасний спосіб прикрасити свято і подарувати дитині яскраві враження. Для такого торта потрібно вибрати певну тему, яка буде цікава дитині. Наприклад, можна зробити торт на основі улюбленої казки: «Колобок», «Три порося» або «Золота рибка».

Для цього потрібно використовувати яскраві фарби, фігурні вирубки із пластику для моделювання і додаткові прикраси (наприклад, зелену глину для листя і квітів). Якщо ж дитина любить конкретних персонажів з мультфільмів або коміксів, то можна створити торт у стилі його улюблених героїв. Наприклад, торт у вигляді Халка або Супермена.

Для створення такого торта потрібно використовувати фондан — еластичну масу для моделювання. Вона дозволяє створювати різні форми і контури. Також потрібні будуть пензлики для нанесення фарб на поверхню фондана.

Використання елементів декору (кольорові цукерки, прапорці, паперові прикраси) допоможе додати торту додаткову індивідуальність і красу. Нарешті, не забудьте про свічки і феєрверки!

Казковий торт на рік хлопчикові повинен бути яскравим і незабутнім. Подібної уважності до дитячого свята обов’язково оцінять, як дитина, так і його батьки.

Три шоколаду: декор в корейському стилі

Одним з найбільш модних тенденцій в оздобленні кондитерських виробів є їх декорування в корейському стилі з використанням трьох видів шоколаду. Прикрасити таким чином торт можна в домашніх умовах своїми руками.

Для початку необхідно приготувати три різних види шоколаду: молочний, білий і чорний. Рекомендується вибирати якісний шоколад з високим вмістом какао-продуктів. Також будуть потрібні кондитерські мішки і насадки для декорування.

  • Розплавте кожен вид шоколаду окремо один від одного. Для цього можна використовувати мікрохвильову піч або водяну баню. Важливо стежити за температурою, щоб не перегріти шоколад;
  • наповніть кондитерський мішок кожним видом розплавленого шоколаду та почніть створювати ваш шедевр. Починайте з чорного шоколаду, створюючи контури по всій поверхні торта. Потім додайте невеликі елементи білого шоколаду, щоб створити яскравість і контраст;
  • заповніть простір молочним шоколадом, щоб надати торту глибину і насиченість.

Ключовим елементом корейського стилю декорування є використання пелюсткових форм для створення квітів з шоколаду. Для цього можна використовувати спеціальні пелюсткові насадки або просто вирізати форми з паперу.

Створіть кілька квітів різних розмірів і розташуйте їх на поверхні торта у випадковому порядку. Додайте невеликі краплі інших видів шоколаду, щоб створити своєрідний акцент.

На закінчення можна додати фрукти або ягоди на поверхню торта для прикраси і підкреслення смаку. Крім того, можна використовувати їстівні квіти або листя для створення ще більшого ефекту.

Тортик у вигляді серця: прикраси золотого кольору

Тортики у вигляді серця набирають популярність. Вони є прямим вираженням ваших почуттів по відношенню до тієї людини, для якого ви готуєте солодкий подарунок. А щоб він був по-справжньому незабутнім і красивим, можна використовувати прикраси золотого кольору.

Для початку потрібно приготувати сам торт, форму для якого ми обрали у формі серця. Далі можна приступити до його прикраси. Використовуючи мастик або будь-який інший відповідний матеріал, можна вирізати різні елементи для оформлення торта: квіти, листя, метелики і навіть написи з побажаннями.

Щоб додати золотистий відтінок в дизайн вашого торта, можна використовувати ефектний гель для декорування на основі золотого кольору. Це може бути, як харчова фарба з блискітками, так і металевий гель для декорування. Якщо ви хочете надати своєму торту ще більше розкоші і шику, то варто звернути увагу на використання золотих драже або перламутрових намистин.

Вони можуть служити не тільки елементами прикраси, але і заміною застібок для бантиків або квіткових композицій. Також можна використовувати золоті цукерки, які будуть не тільки прикрасою, але і додадуть смаку вашій десертній композиції. Їх можна розмістити на торті рівними рядами або створювати спеціальні візерунки та орнаменти.

Важливо! Враховуйте загальний стиль декорування, правильно поєднувати елементи прикраси, дотримуйтеся гармонійне поєднання кольорів та смаків.

Тірамісу на останній дзвінок

Останній дзвінок – це яскрава, незабутня подія у житті кожної людини. Щоб внести в це свято частинку свого тепла, приготуйте тірамісу. Це легкий італійський десерт, який подобається більшості молоді.

Для початку потрібно приготувати класичний тірамісу. Для цього вам будуть потрібні:

  • 500 г маскарпоне;
  • 3 яйця;
  • 100 г цукру;
  • 300 г ложнослоенного печива;
  • 200 мл міцної кави;
  • какао для посипання.

Збийте білки до стану піни, додайте половину цукру і продовжуйте збивати до утворення міцних піків. Потім в окремій чашці збийте жовтки з другою половиною цукру до білої густої маси. Додати маскарпоне і добре перемішайте. Покладіть ложнослоенное печиво в міцну каву на кілька секунд, щоб воно просочилося ароматом. Викладіть його на дно форми для випічки і накрийте шаром маскарпоне. Повторюйте ці дії до тих пір, поки не закінчиться інгредієнти.

Для прикраси візьміть шматочок натурального шоколаду і натріть його на дрібній тертці. Посипте отриманої стружкою верхній шар тірамісу. Для створення «шапочки» з какао зробіть готовий шаблон у вигляді цифри «20», «21» або інших комбінацій цифр, які відповідають року випуску. Накладайте цей шаблон на поверхню торта і за допомогою чайної ложки посипте какао через спеціальні отвори в шаблоні. Таким же способом можна створити будь-яку картинку поверх десерту.

Здивуйте вашого випускника своєю фантазією і розуміємо його внутрішнього світу! Він це оцінить по достоїнству.

Торт снікерс з шоколадками зверху

Прикрасити торт в домашніх умовах своїми руками можна з допомогою готових шоколадок. Вони можуть бути різними, як відомі батончики «Баунті», «Снікерс» або «Натс», так і окремі шматочки плиткового шоколаду.

Готовий торт прикрашають після повного остигання. Нанесіть поверх вироби шоколадну глазур. А для завершення прикраси використовуйте шоколадні цукерки, шматочки плиткового шоколаду або готові батончики. Додайте трохи печива або горіхів.

Елементи декорування можна розташовувати в будь-якій формі. Їх можна розмістити по всій поверхні або сконцентрувати на одному краї. У будь-якому випадку такий торт викличе масу позитивних емоцій у ваших гостей.

Торт у космічному стилі в очікуванні малюка

Якщо ви очікуєте на поповнення в сім’ї і хочете прикрасити торт на своєму baby shower, сміливо вибирайте тему космосу.

На торт можна додати космічні фігурки з мастики, марципанів і шоколаду. Використовуйте незвичайні кольори глазурі, щоб додати вашому десерту дійсно космічний вигляд. Зазвичай з темою космосу асоціюються фіолетовий, синій, чорний і рожеві кольори. Якщо ви хочете додати ще більше декорацій на ваш торт, то можете зробити метеликів з паперу. Для цього потрібна папір потрібного кольору, ножиці і клей. Виріжте метеликів з паперу, складіть їх навпіл і приклейте до торту.

Також можна зробити макет планетної системи. Створіть самостійно кульки, які будуть символізувати планети. Для цього підготуйте спеціальну форму і шоколад.

Залийте його в форму і помістіть в холодильник. Після охолодження, прикрасьте кульки квітами, які максимально символізують планети сонячної системи. Розмістіть їх відповідно розташуванню навколо сонця. Додайте зірочок, у вигляді блискучих кульок. І ваш космічний шедевр готовий!

Домашні торти з простою прикрасою

Домашні торти ніколи не зрівняються з тими, які продаються у магазинах. Вони вражають справжнім, живим, природним смаком, і найголовніше, в їх складі знаходиться інгредієнт, який не зможуть повторити навіть самі досвідчені кондитери. Це ваша любов. Прикрасити торт в домашніх умовах своїми руками можна так, що вам позаздрять навіть гуру кондитерської майстерності.

Торт наполеон: великодні прикраси

Торт наполеон — це один з найпопулярніших десертів, який можна прикрасити в домашніх умовах своїми руками. Особливо актуально це на Великдень, коли потрібно приготувати щось особливе і святкове.

Для цього можна використовувати цукерки, фрукти, ягоди або квіти. Найпростіший спосіб — використовувати мармеладні квіти або зірочки. Якщо хочеться більш складних прикрас, то варто звернути увагу на мастиковую масу. Її можна купити готову в магазинах або приготувати самостійно з цукрової пудри і желатину.

З мастиковою маси можна ліпити різні фігурки: зайцев, яйця, квіти та інші елементи великоднього декору. Щоб створити об’ємну композицію з мастиковою маси, потрібно спочатку намалювати ескіз майбутнього прикраси, а потім вирізати з маси потрібні елементи і склеїти їх між собою. Для приклеювання можна використовувати клей для кондитерських виробів або просто воду.

Ще одним цікавим способом прикраси торта є малювання на поверхні торта карамеллю. Для цього потрібно розтопити в каструлі цукор до стану карамелі і нанести її на поверхню торта за допомогою ложки або шприца. Поки карамель не охолола, можна намалювати різноманітні візерунки та фігури.

Також можна використовувати готові декорації для тортів: їстівні намистини, цукерки, пір’я з шоколаду або покрити верхню частину торта шаром глазурі і посипати кольоровою посипкою.

Піратський стиль декору: прикрашаємо торт для чоловіка

Будь-який чоловік в душі романтичний герой. Подаруйте йому торт, прикрашений в піратському стилі. Він оцінить його по достоїнству. Його посмішка стане чудовим супроводом урочистості, а піратські вигуки подарують події незабутні враження.

Для початку виберіть тему вашого торта. Він може бути присвячений улюбленого фільму або книги про піратів, або просто виконаний у відповідному стилі. Далі, підготуйте всі необхідні інгредієнти та інструменти: бісквітні коржі, крем для прикраси торта, продукти для моделювання фігурок (марципан, фондан), кондитерський мішок з насадками різної форми.

Починати декорування слід з нанесення основного шару крему на коржі. Потім можна додати елементи у вигляді золотих монет з марципану або цукрової маси. Використовуйте різні формочки для вирізання потрібних елементів.

Щоб створити ефект океану або бухти, можна використовувати крем блакитний і наповнювач у вигляді «піску» з подрібненого печива або шоколадних пластівців. Також можна додати фігурки піратів, кораблів або акулячих плавників з марципана.

Для завершення прикраси торта можна використовувати кондитерський мішок з насадкою для створення різних деталей, наприклад, написи: «Пірати Карибського моря», «Корабель Чорної бороди» або просто нанести крем у вигляді хвиль.

Порошно рожевий, лаймовий і лавандовий колір: робимо вишуканий декор торта

Вишуканості прикраси торта в домашніх умовах подарує рожевий, лаймовий або лавандовий колір.

Ці відтінки зроблять ваш десерт загадковим, цікавим і привабливим. Можна використовувати кремові квіти такого відтінку, або зробити основний тонн покриття. Також можливе поєднання цих кольорів в одному торті. Наприклад, зробити основний фон з лавандового глазурі і додати до неї рожеві кремові квіти. Їх можна прикрасити листочками свіжої м’яти.

Використовуйте поєднання лайма і м’яти, для цього додайте до основного покриття торта кольору лайма, часточки свіжого цитруса, шматочки шоколаду і листя м’яти.

Можна перенести в декорування сенс напою мохіто. Це теж стане унікальною прикрасою для вашого шедевра. Крім цього, лайм відмінно поєднується з шоколадом і м’ятою. Якщо зробити торт з м’ятною просоченням, залити його глазур’ю кольору лайма і прикрасити шматочками свіжих фруктів, ви отримаєте незабутній смак, який буде довго темою розмов ваших гостей.

Поради як прикрасити торт у гуртку

Якщо ви хочете побалувати своїх близьких тортом швидкого приготування, зробіть його в гуртку. Ідеально використовувати для цього прозору посуд, щоб були видні всі верстви десерту. Кілька порад, які допоможуть уникнути помилок в оздобленні такої страви.

  • Спочатку приготуйте крем і відправте його в холодильник;
  • першим в кухоль наносять шар крему, потім чергують його з шарами торта і так до тих пір, поки десерт не буде готовий;
  • якщо ви робите десерт, використовуючи желе, обов’язково розміщуйте кожен шар в холодильник до повного застигання;
  • поверх частування можна розташувати горіхи, свіжі ягоди, листя м’яти. Можна використовувати шматочки шоколаду або маршмеллоу;
  • готове частування помістіть в холодильник, щоб його верстви вляглися у формі;
  • подавати такий десерт потрібно в день приготування, а готувати його за кілька днів не рекомендують.

Прикрашати торт своїми руками в домашніх умовах – це захоплюючий, творчий і цікавий процес. Важливо пам’ятати, що для цього необов’язково мати професійні навички кондитера або дизайнера.

Головне – це бажання і терпіння. Пам’ятайте, що прикраси торта – це можливість проявити свою індивідуальність і фантазію. Це ваш шанс створити унікальний і оригінальний десерт, який порадує всіх гостей!

Красиві фото ідеї прикраси торта